tanitim@esenyurt.edu.tr 444 9 123

Bölüm Başkanı Mesajı

Sevgili Öğrenci Adayları,

Spor yöneticileri, çağdaş yönetim ilke ve yöntemleri ışığında, toplumsal sorunlara karşı duyarlı, alan ilişkili sorunlara bilimsel yöntemle çözüm üretebilen, spor hizmet ve faaliyetlerinin sevk ve idaresinde çeşitli unvanlarla görev alan ve spor örgütlerini, kuruluş amaçları doğrultusunda başarıya götürecek işleri yürütebilen, proaktif, özgüvenli, iletişim becerisi yüksek, yetkili ve sorumlu kişilerdir. Bu yetki dâhilinde, yönetim mekanizmasını oluşturan ilkeler çerçevesinde mevcut kaynakları (para, zaman, mekân, malzeme, personel) en rasyonel şekilde kullanarak sorumluluklarını yerine getirirler.

Spor Yöneticiliği Bölümü, alanında uzman akademik kadrosu ile yönetme ve yönlendirme yeteneğine sahip, ekip halinde çalışmaktan hoşlanan, sosyal sorumluluk sahibi, proje ve çözüm üretebilen, etik değerlerle hareket eden, olimpizm felsefesiyle harmanlanmış spor kültürünü gelecek nesillere ve topluma aktarabilen bireyler yetiştirebilmek adına gerekli her türlü donanıma sahiptir.

Global dünyadaki farklı iş alanlarına uyum sağlayacak, çok yönlü, nitelikli ve uluslararası düzeyde bir eğitim ile sizlere destek olmayı hedefliyoruz. Bölümümüzde ağırlıklı olarak, spor yönetimi ve organizasyonu, spor işletmeciliği,  spor pazarlaması, spor psikolojisi, spor sosyoloji, spor yönetiminde halkla ilişkiler ve iletişim, spor işletmelerinde insan kaynakları, sporda liderlik, sporda toplam kalite yönetimi gibi temel konularda eğitim-öğretim verilmektedir.

Spor Yöneticiliği Bölümünden mezun olan bireyler, Gençlik ve Spor Bakanlığı başta olmak üzere, kamu ve özel sektördeki sporla ilgili kurum ve kuruluşlarda, amatör ve profesyonel liglerdeki spor kulüplerinde, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı il ve ilçe müdürlüklerinde, kamu ve özel kuruluşların her türlü spor tesislerinde, sporcu eğitim merkezlerinde, özel spor kurslarında ve akademisyen olarak üniversitelerde görev alabilmektedirler.

Sporu sevdiği kadar aynı zamanda; organizasyonları, toplam kalite yönetimini, stratejiyi, yönetim bilimini pratikte de uygulayabilecek “Lider Spor Yöneticisi” adaylarını; bu alanın önde gelen, saygın uzman hocalarıyla birlikte öğrenmek, tartışmak, çalışmak ve “Fark Yaratmak” için davet ediyoruz.

“Peşinden Gidecek Cesaretin Varsa, Bütün Hayaller Gerçek Olabilir.